Sommerhusudlejning i Danmark

Sommerhusudlejningen i Danmark er for alvor på vej frem. Der er ingen tvivl om at den økonomiske krise har haft en positiv indvirkning på branchen. Der er nemlig mange danske familier der har foretrukket sommerhusferier inden for landets grænser, frem for de dyre alternativer i Europa, Asien eller USA.

Det er markant billigere at leje et sommerhus og det er ikke fordi hyggen behøver blive mindre af den grund. Det er meningen hos rigtig mange danskere. Faktisk viser 2012 statistikker fra dst.dk, at 47 % af danskerne foretrak at holde ferie i sommerhus.

Den eneste ferieform der kom tæt på var, at vi foretrak at holde ferien i selskab med venner og familie. Det prioriterede 38 % af os. Men det ene bør jo ikke udelukke det andet.

Tendensen er den samme anno 2014, hvor antal overnatninger i landets feriehuse er kraftigt stigende. For sammenligner man januar måned, med samme måned i 2013, er tallet faktisk steget med 12,5 %.

Nu kan tal og statistikker hurtigt blive kedeligt, men pointen er klar; vi er generelt vilde med sommerhusferier og benytter os af det i højere og højere grad.

Om det er finanskrisen der er den bærende kræft er svært at sige, for har man mange penge, er det nok udlandet der trækker mest. Omvendt kan en god oplevelse med sommerhusudlejning i Danmark, få øjnene op for hvor godt det kan være.

Tyskerne er vilde med danske sommerhusferier

Det er ikke kun os selv, der er vilde med sommerhusferier i Danmark. Når man ser på statistikkerne står tyskerne nemlig for omkring 70 % af overnatningerne i landets feriehuse.

Sagt med andre ord, så bærer de tyske borgere en stor del af læsset inden for dansk sommerhusudlejning. Vi skal helt sikkert være glade for deres bidrag til festen.

Tallene vil helt sikkert være overraskende for mange. Jeg blev selv meget overrasket over at Tyskland er så markant og en stor del af indtægtsgrundlaget.

Mange kunne forvente at nationer som Norge og Sverige i højere grad ville benytte sig af mulighederne. Vores natur er trods alt anderledes, specielt sammenlignet med store dele af Norge.

Uanset hvad er det positivt at vores feriehuse kan tiltrække opmærksomhed fra udlandet, som bidrager til de udlejningsfirmaer der arbejder hårdt på at skabe et godt valg.

Et valg der gør at man kan vælge imellem en bredt vifte af prisniveauer, størrelser, placeringer, faciliteter og luksus-niveauer. Det strækker sig fra de rene luksus sommerhus, til de mere almindelige varianter.

8. maj 2014Permalink Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *