Outsourcing af it opgaver og løsninger

Outsourcing er et udbredt begreb i erhvervslivet og det bliver mere og mere anvendt, i takt med at virksomheder bliver opmærksomme på fordelene.

Outsourcing af it opgaver og løsninger gør at du kan fokusere på kerneforretningen og de arbejdsopgaver du er bedst til. Der er mange it opgaver i de fleste virksomheder, men det er alligevel de færreste der har behov for ligefrem at fastansætte en it-ekspert.

I disse tilfælde vil det være oplagt at outsource din it til en samarbejdspartner, der kan stå for serveren, driften og sikkerheden. Det vil fjerne dine bekymringer og ansvar på området.

Der er mange virksomhedsejere der ser det som en belastning at skulle passe firmaets it systemet og drift, da det ikke er deres spidskompetence. Du kan spare dig selv besværet ved at outsource denne del og det vil i mange tilfælde skabe værdi for virksomheden.

Outsourcing som begreb

Outsourcing er reelt et økonomisk begreb, der indebærer at man som virksomhed vælger at købe kompetencer eller serviceydelser, man tidligere selv har stået for.

Som begreb findes outsourcing ikke kun i it-branchen, men i mange store virksomheder. Der er mange eksempler på store firmaer, der flytter arbejdskraft og opgaver til udlandet, fordi det er billigere eller skaber mere værdi.

Specielt den lokale tilstedeværelse og billigere arbejdskraft, er to årsager der er drivkraften bag meget af den outsourcing der sker i danske virksomheder, som er tilstede på den internationale scene.

Lande som Kina, Indien mv. er områder hvor arbejdskraften er billig, men hvor kompetencerne fortsat er på et godt niveau. Det gør det selvsagt attraktivt for mange.

Former for outsourcing

Der er mange former for outsourcing og det er derfor relevant for rigtig mange firmaer. Det kan være du gerne vil have en it-chef, men ikke har tilstrækkelig med opgaver til at ansætte en.

Eller at du har en server, filer og data der skal sikres og tages backup af.

Andre virksomheder har behov for at outsource hele it-driften, hvad den end måtte indebære. Der er altså mange former for outsourcing inden for it. De kan typisk indebærer følgende:

  • Outsourcing af It-chef
  • Backups af vigtige filer og data
  • Server – så du sparer penge
  • Outsourcing af it-driften

Hvad du har behov for, afhænger af mange faktorer, herunder virksomhedstypen og jeres arbejdsopgaver. Er du i tvivl, så tag kontakt til et IT konsulentfirma og få en dialog om dine muligheder og hvordan et samarbejde kan strikkes sammen.

19. august 2013Permalink Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *