Landskabsarkitekter

Landskabsarkitektur er en uddannelse der har mange fællestræk med den mere almindelige arkitektuddannelse. Den vil give dig kompetencerne til at designe grønne anlæg med blik for miljøet og at forme store byer.

Har du en drøm om at arbejde med byplaner og stå for byplanlægningen, så vil dette være den helt rigtige uddannelse for dig. Adgangskvotienterne er markant under den almindelige arkitektuddannelse og ligger på et omkring 7,3. Det er et snit hvor de fleste kan være med og har du en passion for naturen og byer, så er det et godt valg.

Der er ingen tvivl om at landskabsarkitekter spiller en væsentlig rolle når det kommer til opbygningen af en velfungerende by. Enten hvis der skal udvides dele af byen, eller hvis områder skal forbedres.

Vi færdes mange timer i landets store byer, men reflekterer sjældent over de rammer og den infrastruktur vi befinder os i. Ikke desto mindre har det en markant effekt i vores underbevidsthed, da det påvirker den oplevelse vi får.

Det er lidt atypisk kun på Københavns Universitet at du har mulighed for at tage denne uddannelse, i tider hvor man ellers kan tage samme uddannelse i flere og flere byer. Det har sit præg på antallet af udlærte som kun var på 35 personer i 2011, selvom gennemførselsprocessen ligger på et højt niveau over 70 procent.

Gode danske landskabsarkitekter

Der er rigtig mange dygtige landskabsarkitekter i Danmark og ønsker du at se nærmere på disse, kan du finde dem på Landskabsarkitekter.dk.

Det er en hjemmeside af Dansk Landskabsarkitektforening (DL), hvor du finder en lang liste med medlemmer der alle har en faglig baggrund som landskabsarkitekter.

Det er de færreste af disse der er voldsomt kendte, da de ikke får samme omtale som de arkitekter der tegner og designer store bygninger i ind -og udland.

Foreningen fungerer som mange andre og er en forening du bør tilmelde dig, hvis du er uddannet landskabsarkitekt. Det giver dig nemlig en række vigtige medlemsfordele som gør, at du kan være med til at præge faget og samtidig holde dig opdateret på de centrale områder.

Er du som ansvarlig på udkig efter en landskabsarkitekt er det ligeledes et sted hvor du har gode muligheder for at finde det du søger.

Denne artikel vil ikke nævne navne på danske landskabsarkitekter, men nu har du et udgangspunkt hvor du kan finde det du måtte søge.

28. juni 2013Permalink Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *