Inddel din have i rum med belægningssten og fliser

Haven er en vigtig del af de fleste familiers liv. Man tilbringer en stor del af sommerperioden i og omkring haven, og man kan altid kigge ud på haven fra de fleste af husets rum. Derfor er udseendet og opdelingen af haven vigtig. For at gå det optimale ud af din have, kan du med fordel opdele den i afdelinger eller rum, som kan adskilles og markeres med hegn, hække, flisebelægninger, eller niveauskift.

Når man inddeler haven i rum, er det ikke altid at det sker bevidst. Ofte sker opdelingerne alt efter funktioner i haven. Indkørslen er i langt de fleste haver allerede markeret som en separat del af haven, ved at der ligger fliser eller sten, og nogle gange er den afskærmet fra resten af haven med en lille mur eller en hæk. Andre områder i haven er for eksempel legeområder til børnene, en eller flere terrasser i haven, områder med blomsterbede, køkkenhave eller drivhus, og måske et område med renovation, kompost og andet affald.

Man kan med fordel dele haven op i rum og på den måde afskærme det, kan ikke har lyst til at kigge på, når man befinder sig i haven, som for eksempel indkørslen eller kompostbunken, som man kan bygge en lille mur omkring med fliser eller sten, eller man kan plante en hæk. På den måde kommer de forskellige elementer i haven til sin ret, og man har ikke forstyrrende og grimme ting, som ikke passer til resten af haven.

Ruminddeling af haven kan ske i større eller mindre grad alt efter hvor stor din have er. Hvis du har en meget stor have, kan man med fordel inddele haven i store rum, som er afskærmet fra resten af haven ved hjælp af små mure af fliser eller sten, eller ved hjælp af en hæk. På den måde kan man have et separat rum til for eksempel køkkenhaven, et til børnenes gyngestativer og et flisebelagt rum som kan bruges som en ekstra terrasse.

Hvis man har en mindre have, kan man stadig bruge elementer af opdeling i rum. Det kan man for eksempel gøre ved at flisebelægge små områder i haven, så haven stadig opfattes som små rum eller dele, der er sat sammen til en helhed. Hvis du opdeler din have i rum, vil du også opleve at haven pludselig virker mere overskuelig og nemmere at gå til.

 

15. maj 2013Permalink Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *