Byg sommerhus i Skagen

Der findes mange steder i landet, hvor man kan få bygget sit sommerhus. Nogle steder er mere attraktive end andre, da der som oftest er tale om ferieattraktive steder, hvor der både er sol og sommer.

Mange danskere vælger at bygge et sommerhus i Skagen, hvor der hver sommer er en stor tilstrømning af ferieglade danskere og sommerhusejere. Byen har knap 8000 indbyggere, men dette tal stiger til langt over det dobbelte i sommermånederne.

Hvis du skal have bygget et sommerhus i Skagen skal du gøre dig tanker om det skal været en et arkitektegnet sommerhus eller om det skal være et typisk typehus. Der findes allerede færdigbyggede sommerhuse til salg i Skagen, men hvis du vil have et helt nyt sted, så skal du se på mulighederne for et nybyggeri.

Nybyggeri af sommerhus i Skagen

Hvis du ikke allerede har fundet en grund kan der være, at der er nogle i udbud i Skagen. Du kan som regel finde ledige grunde på nettet, som annoncer i avisen eller måske på kommunens hjemmeside. Du kan dog også vælge at købe en grund med et lille hus, som du efterfølgende river ned. Inden du køber grunden er der en lang række ting, som du skal være særlig opmærksom på.

Det første du skal undersøge er grundens jordbundsforhold. Hvis det er en al for blød grund kan det være, at du bliver nødt til at bruge flere ressourcer, når du skal bygge huset. Derudover skal du undersøge om grunden er blevet byggemoden. Det vil sige om grunden er klar til, at der kan bygge på den. Det betyder, at der er blevet ført kloak, vand og el til grunden.

Du skal derudover se på hvilke servitutter, byggelinjer, og så videre, der gælder for bebyggelse i Skagen Kommune. Det kan du som oftest gøre på kommunens hjemmeside.  På den måde finder du ud af om der er særlige restriktioner, når du bygger på grunden eller river et eksisterende hus ned. Du skal også huske på, at der vil være omkostninger forbundet med nedrivningen af et eksisterende hus på grunden.

Slutteligt skal du sikre dig, at der ikke er gæld i grunden, som tilfalder den nye køber. Ellers kan du risikerer, at du sammen med huset får overdraget noget gæld, og at det på den måde kommer til at koste langt mere end du oprindeligt havde regnet med.

Beliggenheden er en vigtig start

Noget af det vigtigste når man skal have et sommerhus er naturligvis beliggenheden. Hvis der er et sted, der har den bedste beliggenhed i Danmark, hvad angår sommerhuse, så må det være Skagen. Byen, der ligger på den nordjyske spids er omkranset af en kyst og en strand, der er flere kilometer lang.

16. juli 2014Permalink Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *